maandag 25 augustus 2014

Dag 25- Vrijdag 15 aug: Pensacola (FL) – Tallahassee (FL)

De afstand die we vandaag af willen leggen is niet zo lang als we de interstate nemen, maar asfalt kunnen we thuis ook genoeg zien dus kiezen we voor de mooie kustroute langs de Golf van Mexico.

Na een stop bij het indrukwekkende war memorial van Pensacola, gaan we naar de kust.
De kust van Florida in de panhandle wordt de Emerald Coast genoemd en dat is goed te begrijpen als je het turquoise gekleurde water ziet. Bij Pensacola Beach gaan we pootje baden om even later op Santa Rosa Island te picknicken. Er wordt hier –net als op andere plaatsen in de USA- goed gezorgd voor picknickers. Er staat nog net geen BBQ (die zelfs op picknickplaatsen in de Nationale Parken staan) maar een schaduwrijke picknicktafel is snel gevonden. Dan komen we in Destani Beach. Wat we hier zien is eigenlijk niet te beschrijven. Op een vrij kleine oppervlakte zien we speedboten, plezierboten, glass-bottem boten voor de dolfijnen, een boardwalk om te flaneren, een klimwand (waar je voor de lieve som van $14 1 x naar boven mag klimmen) een zipline, kinderattracties etc. Toeristisch tot en met, maar toch heeft het iets om hier een paar uur rond te lopen. Een week hier verblijven moet minder aangenaam zijn.

We maken nog een stop in Panama City Beach, om onder het genot van een koude cola het internet te raadplegen, over wat de eindbestemming van vandaag zal zijn. Het wordt Tallahassee. Voordat we uit Panama vertrekken raken we nog aan de praat met een Amerikaan die oorspronkelijk uit North Carolina komt maar nu in Florida woont. Het is een aangenaam gesprek over van alles en nog wat. Dan stappen we toch maar in de auto. We hebben al langer ruzie met de Tom Tom (toch echt tijd om bijna naar huis te gaan) en vandaag maakt deze hulp het wel erg bont: vanochtend wilde ze ons al steeds terugsturen naar waar we vandaan kwamen en nu leidt ze ons wel erg om naar Tallahassee. Hoewel we haar regelmatig corrigeren is ze ons toch te slim af. Omdat de klok ook nog een uur vooruit gaat komen we pas om 20.30 uur aan. Het is al donker en we zijn tevreden met het eerste het beste motel dat we zien, de Budget Inn. Even zitten, even iets drinken en voor we het weten is het 22 uur en zijn de nabijgelegen restaurants dicht. We hebben geen puf om de stad in te gaan en de zak chips die we al ruim 2 weken met ons meeslepen wordt opengemaakt. Morgen zullen we wel weer iets “gezonds” zoeken.