maandag 25 augustus 2014

Dag 2- Woensdag 23 juli: Orlando (FL) - Cocoa (FL) - Orlando (FL)

Zoals ieder jaar zijn we de eerste dag vroeg wakker. Het lichaam wil nog niet wennen aan het nieuwe ritme. Geeft ons de gelegenheid om een beetje kennis te maken met onze nieuwe omgeving. Het is vandaag opnieuw warm en vochtig en dat zal de komende tijd zo blijven. We zullen er langzaam wel aan wennen, met een lager tempo en op tijd water drinken. We hebben gisteren alvast maar 70 halve litertjes water ingeslagen. We maken kennis met onze hoteleigenaar, die zich verontschuldigt omdat hij onze gegevens alsnog gevonden heeft. Hij heeft ons onterecht schrik aangejaagd met zijn mededeling dat hij onze reservering niet kende, hij put zich uit in verontschuldigingen. We maken ook wat nader kennis met onze huurauto. Je ziet de auto op de luchthaven in een parkeergarage met slecht licht, met haast om weg te komen.

Onze Chrysler Town & Country Touring blijkt te beschikken over een 3.6 liter, 6 cilinder, 286 PK sterke motor en heeft verder alle denkbare luxe. Met 7 zitplaatsen waarvan er 5 in de vloer kunnen verzinken, heb je een zee aan bagageruimte. Er zijn twee schermen waarop de achterpassagiers video kunnen kijken vanaf de blue ray speler of hun X-box kunnen aansluiten via alle in en uitgangen die op verschillende plaatsen kunnen worden aangesloten. De automatisch openende en sluitende schuifdeuren aan beide zijden en de automatische achterklep, allen te bedienen met de sleutel of bediening in de auto. Zijn uitgebreide radio, cd, dvd, blue ray speler, satalite radio, en ongelooflijk veel opbergvakken en bekerhouders. We zullen het waarschijnlijk wel 4 weken met elkaar volhouden. We willen even een bestelling ophalen bij de Walmart, maar dat kan pas om 10:00 uur en het is net 8:00 uur geweest. Aan de overkant zit een Danny's, dus dat wordt onze ontbijtplek voor vandaag. Als we een tafeltje hebben bemachtigd en onze bestelling geplaatst, vraag onze achterbuurman plots of we Nederlander zijn. Hij is samen met zijn vader die al 50 jaar in de states woont, hij woont er nu bijna 10 jaar. Nederland is voor hen nu een vakantieland vanwege de familie. Grappig dat je overal Nederlanders tegenkomt.

We kletsen even over Nederland tot onze bestellingen komen en we gaan genieten van onze eieren, spek, worstjes en pancakes! Voordat we vertrekken, krijgen we nog even tips over een paar goede restaurants. We gaan het historische centrum van Kissimmee bekijken en zien het monument of states met aan alle zijden typische stenen uit alle hoeken van de wereld. Dus ook stenen uit Nederland en lei uit België.
Een prachtig monument dat oproept tot wereldvrede in verschillende talen. Het historische centrum van Kissimmee is een kleine verzameling kleurige winkels in een klein gebied. Vooral de kleuren spreken aan, maar als je nader gaat ontdekken dan zijn er maar weinig winkeltjes bij die je ook zou willen bezoeken, het blijken vooral winkeltjes met souvenirs en snuisterijen. Dan op naar Cocoa en enkele andere dorpen aan de kust ten oosten van Orlando. Onderweg zoeken we wat caches, maar we worden nog niet erg warm van wat we aantreffen. Verstopplaatsen in het zicht van bewakingscamera's, of vlak langs de snelweg zonder goede parkeerplaats, waarbij alle verkeer rakelings langs je scheurt. Niet echt onze manier van cachen. In Cocoa lunchen we the five guys die in heel Amerika bekend zijn om hun burgers. Anders dan andere hamburgerbakkers leggen zij de nadruk op vers en kwaliteit. Ze verkopen slechts een paar soorten burgers en hot dogs, die vers voor je gebakken worden nadat je je bestelling hebt geplaatst. Ze zijn over 6 minuten klaar is hun vaste antwoord op je bestelling, die vervolgens in een open keuken wordt klaargemaakt. Je kunt je burger allerlei toppings geven van sla, tomaat, pickels, en alle ingrediënten die ze ook bij subways op je broodje willen leggen inclusief mayo en sausjes. Leuk concept dat al veel complimenten heeft ontvangen, getuige alle kopieën van tijdschrift- en krantenartikelen die de wanden sieren, evenals hun awards. Alles wordt geserveerd in een bruine papieren zak. Het broodje wordt verpakt in folie om het warm te houden. Na deze lunch bezoeken we het historic center van Cocoa, dat net als dat van Kissimmee meer uitstraalt dan inhoudt.
Tweehonderd meter gekleurde winkeltjes met van alles en nog wat, dat je niet nodig hebt. De farmers market bestaat uit vier kramen op een klein pleintje, waar een straatmuzikant de boel van life entertainement voorziet. En ze hebben prachtige huizen met statige bomen ervoor. Soms zelfs met een cache erbij. Dan op naar de geocaching shop op Merrit Island, maar daar aangekomen blijken ze met vakantie! Terug naar Orlando, want we willen nog even naar de outlet. Reizen van en naar de kust blijkt iets kostbaarder dan gedacht, want om de haverklap is er weer een tolhuisje en hoewel we steeds maar een dollar of anderhalf hoeven te betalen loopt de teller toch op tot iets meer dan $ 10,- heen en terug over een stukje van 50 kilometer. Het moderne centrum van Orlando wordt overspoeld door toeristen die voornamelijk voor alle pretparken komen. Het centrum is dan ook een bonte verzameling van winkels, restaurants, bars, hotels, sight seeing points en attracties. Een van de attracties is natuurlijk Ripleys Believe It Or Not, waarbij dit rariteitenkabinet ondersteboven is gebouwd met het dak op de grond en de fundering als hoogste niveau, je komt dus via het dakraam binnen. Wij concentreren ons even op de outlet - er zijn er meerdere in Orlando - en kiezen voor de Premium Outlet Downtown.
Hoewel we ons erop verheugd hebben, vinden we niets van onze gading. Anderen slagen er beter in en we zien nogal wat mensen die bepakt en bezakt hun weg naar de uitgang zoeken, al dan niet voorzien van een nieuwe koffer waarin al die nieuwigheid mee naar huis moet worden genomen. Bij Nike zien we dat ze shirts van het Nederlands elftal verkopen. Om half zeven hebben wij het wel gezien en we gaan op weg naar Dick's Sporting Goods om te kijken of ze beschermfolie hebben voor onze GPS. De website vermeldt van wel, maar de winkel blijkt niet alles te hebben wat de website vermeldt. Onverricht ter zake keren we huiswaarts. Dan nog even snel naar de Walmart om onze bestelling op te halen en zo wordt het ongemerkt toch nog laat. We willen graag dineren bij een bekend stakehouse, maar als we het ingeven in de TomTom blijkt het nog een half uur rijden te zijn en de kans is groot dat wanneer we er tegen 21:30 uur aankomen, het restaurant sluit, daar hebben we toch geen zin in. Dus dan maar snel even naar de Golden Coral, een buffet waar we meestal wel tevreden over zijn. Er zijn er zeker een stuk of vijf in deze omgeving, maar deze valt ons voor het eerst een beetje tegen. In ieder geval rijden we met een gevuld buikje terug naar het hotel. Als we daar aankomen besluit de dag met een onweer- en regenbui, typisch voor de zuidoostelijke staten.
Reageer hier